Yhdistys

Idän Suurriistakoirat ry on itäsiperianlaikarotua harrastava yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää itäsiperianlaikojen jalostusta, kehittämistä ja käyttöä Suomen oloihin soveltuvana suurriistakoirana. Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa mm. seuraamalla ja ohjaamalla rodun valistus- ja jalostustoimintaa, julkaisemalla jäsenlehteä, järjestämällä kokeita, näyttelyitä, kursseja ja koulutustilaisuuksia ja olemalla yhteydessä rodun alkuperämaahan seuraten rodun kehitystä.

Itäsiperialainen 

Itäsiperialainen on Idän Suurriistakoirat ry:n jäsenlehti joka postitetaan kaikille jäsenmaksun maksaneille yhdistyksen jäsenille. Lehdessä julkaistaan ensisijaisesti jäsenten kirjoittamia ajankohtaisia ja mielenkiintoisia juttuja koirista ja niiden käytöstä. Jäsenten lähettämä valokuvamateriaali rikastuttaa ja elävoittaa omalta osaltaan lehden sisältöä. Juttuja ja valokuvia Itäsiperialaiseen voi toimittaa puheenjohtajalle, sihteerille tai lähimmälle johtokunnan jäsenelle. Johtokunta vastaa lehden toimituksellisesta sisällöstä.

Suurriistakivääri

Yhdistys arpoo jäsenmaksunsa vuoden loppuun mennessä maksaneiden kesken 1 (yksi)kpl järeän suurriistakiväärin. Jäsenmaksu tulee olla Idän Suurriistakoirat ry:n pankkitilillä 31.12 mennessä. Kivääriarvonta suoritetaan seuraavassa vuosikokouksessa ja aseen voi lunastaa vain vaadittua ostolupaa vasten. Aseen arvoa ei luovuteta rahana.